RVS Staalkabels

De juiste oplossing voor alle projecten

Rvs-staalkabels

Kabel Design is sinds 2006 gespecialiseerd in de toepassing van rvs-staalkabels voor verschillende doeleinden. Deze robuuste kabel bestaat uit stalen draden die om elkaar zijn geslagen. Samen vormen deze draden een stevige kabel. Staalkabelconstructies worden veelvuldig gebruikt bij de bouw van infrastructurele projecten, zoals in bruggen, hekwerken, schermen en andere afrastering. De meest gebruikte kabels zijn de 7 x 7, 7 x 19 en de 1 x 19 constructies.

Voordelen van rvs-staalkabels

  • Lichtgewicht
  • Sterk en robuust
  • Onderhoudsarm
  • Geschikt om te recyclen
  • Duurzaam
  • Bestand tegen verschillende weersomstandigheden en corrosie 

Toepassingen van staalkabels

Rvs-staalkabels worden gebruikt in allerlei toepassingen binnen de architectuur. In infrastructurele werken zijn rvs kabels terug te vinden in vele bruggen, hekwerken, schermen en andere beveiligingsproducten. Onze kabels zijn daarnaast terug te vinden in de woonomgeving, zoals bij de afrastering van balkons, trappenhuizen en balustrades. In de groengeleiding vormen rvs-staalkabelconstructies de basis voor verticale tuinmuren.

Rvs-staalkabels van Kabel Design

Naast de veelgebruikte kabelconstructies, is Kabel Design betrokken bij projecten waarvoor andere toepassingen en afmetingen worden gevraagd. Rvs-staalkabels van 2 tot en met 12 mm worden in eigen beheer geconfectioneerd. In ons machinepark kunnen we handmatig en hydraulisch walsen en elektrisch persen. Andere onderdelen zoals eindverbindingen, draadterminals en gaffels hebben we op voorraad van onze partner Blue Wave.

groengeleiding staalkabels

Staalkabels voor gevels en de tuin- en groengeleiding

Steeds meer bedrijven, overheden en particulieren kiezen voor groene gevels. Met onze rvs-staalkabels creëren we een afrastering waar eenvoudig groene beplanting tegenaan en doorheen kan groeien. Het resultaat? Prachtige groene gevels, echte blikvangers die de omgeving bovendien groener maken. Daarnaast dragen groene gevels bij aan het afvoeren van overtollig regenwater.

Lees verder over groengeleiding en de mogelijkheden van rvs-staalkabels.

Staalkabels voor de Architectuur – infrastructuur en (woning)bouw

Tijdens het ontwerp van (infrastructurele) bouwwerken en woningen, wordt Kabel Design ingeschakeld om mee te denken over de juiste toepassingen van rvs-staalkabels. Dat doen we zowel tijdens de ontwerp- als de uitvoerende fase. Samen met onder andere architectenbureaus, aannemers en overheden denken we mee over een geslaagde uitvoering van het project. Daarvoor maken we ook statistische berekeningen die de basis zijn voor een veilig fundament.

Samen met onze partnerleveranciers van onderdelen- zijn we in staat om het gehele project in eigen beheer uit te voeren. Van ontwerp tot uiteindelijke montage.

architectuur staalkabels
veiligheid rvs kabels

Staalkabels voor veiligheid – valveiligheid

Dankzij hun lange levensduur en sterkte worden rvs-staalkabels vaak gebruikt voor verschillende vormen van veiligheid. Bij Kabel Design denken we mee over de geschikte toepassing voor valveiligheid, zoals bij trappen, balustrades, schermen en bruggen. Naast het praktische gebruik hebben rvs staalkabelconstructies een moderne uitstraling en zijn daarnaast zeer geschikt voor toepassing in een industriële omgeving. Voor ieder veiligheidsproject vinden we een passende oplossing met rvs-staalkabels.

Lees verder over veiligheid en de toepassingen van rvs staalkabels.

Gerealiseerde projecten