Retourneren & omruilen

Retour sturen (herroeping)
Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen, zonder opgave van redenen, de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je (of een door jou aangewezen derde die niet de vervoerder is) het bestelde goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld per e-mail, schriftelijk, per post) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (klik op deze link om te downloaden), maar je bent hiertoe niet verplicht (wij zijn wettelijk verplicht dit formulier aan te bieden). Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Wat betekent dit nu in de praktijk?

Heel simpel: als je het bestelde product terug wilt sturen, stuur dan binnen 14 dagen nadat je het product geleverd hebt gekregen een e-mail naar info@kabeldesign.nl. Vermeld in deze e-mail je naam en het bestelnummer van de bestelling. Hiermee meld je de retourzending aan zodat het sneller en makkelijker verwerkt kan worden. Het retourneren is kosteloos wanneer je gebruik maakt van het retourlabel wat je van ons per e-mail hebt ontvangen.

Gevolgen van de herroeping (aankoopbedrag retour)
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de oorspronkelijke transactie is verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zal je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening indien je niet gebruik maakt van ons gratis antwoordnummer. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Wat betekent dit nu in de praktijk?
Na ontvangst van de retourzending ontvang je binnen een week een bevestiging per e-mail en wordt het aankoopbedrag ook binnen één week teruggestort mits het product ongebruikt en onbeschadigd is en in oorspronkelijke staat verkeert. Over het algemeen duurt het slechts een paar dagen voordat het geld op je bankrekening is bijgeschreven. Indien je gekozen hebt voor achteraf betalen via AfterPay komt de factuur te vervallen. Mocht je het bedrag reeds betaald hebben, dan boekt AfterPay het binnen anderhalve week weer terug. Heb je meerdere producten besteld en je stuurt niet alles terug, dan maak je alleen het bedrag over van de producten die je wilt houden.

Hoe stuur je het product retour?
Meld je retour aan via info@kabeldesign.nl. Je ontvangt dan een retourlabel en verzendinformatie. Print het retourlabel uit.
Het product dient ongebruikt (passen mag uiteraard wel), in originele staat (inclusief eventuele labels) en verpakking (indien redelijkerwijs mogelijk) aan ons retour gestuurd te worden. Doe het product in de doos waarmee het ontvangen is of neem een andere geschikte doos. Vul het retourformulier in: deze vind je op de achterkant van de pakbon; doe deze bij het product in de doos. Indien de pakbon niet meer voorhanden is, doe er dan een briefje bij met daarop je naam en het bestelnummer. Plak het retourlabel op de doos. Wij adviseren een eventueel oud adreslabel te verwijderen. Een brievenbusdoosje of envelop kan in een PostNL brievenbus gedaan worden. Een pakket kan afgegeven worden bij een PostNL punt.

Ruilen?
Natuurlijk kan de bestelling binnen de zichttermijn van veertien dagen omgeruild worden voor een ander product. Volg hiervoor de stappen zoals bovenstaand beschreven, zet daarbij in de e-mail dat je graag wilt omruilen. Of neem contact met ons op. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, stel ze gerust. Wij helpen je graag verder.