Trapleuning

Trapleuning

Een trapleuning is een leuning langs de trap. Zo eenvoudig is het. Een leuning langs de trap; niets meer en niets minder. Althans, volgens het Van Dale woordenboek.
Wij van Kabel Design weten echter vanuit de praktijk dat er veel meer komt kijken bij een trapleuning. Een goede trapleuning heeft namelijk een tweeledig doel. Ten eerste zorgt een trapleuning voor veiligheid. En dat is belangrijk, want de trap staat bekend als de plek waar de meeste valpartijen plaatsvinden. En dat is natuurlijk iets wat u wilt vermijden. U wilt natuurlijk dat iedereen zo lang mogelijk veilig de trap kan blijven gebruiken. Een goede trapleuning is hierbij onontbeerlijk.
Daarnaast geeft een trapleuning een extra uitstraling aan uw trap. Wilt u een klassieke uitstraling, een hippe uitstraling of een strakke uitstraling?
Dus, zo eenvoudig als een leuning langs de trap, zoals Van Dale zegt, is het in de praktijk zeker niet.

U zult de nodige vragen moeten beantwoorden voor u kunt besluiten wat voor trapleuning u wilt hebben. Waar gaat de trap naartoe: naar een overloop naar een vide of naar een balustrade? Van wat voor materiaal wilt u uw trapleuning hebben? Wordt het klassiek, strak trendy, design? Er is zelfs ledverlichting in de leuning mogelijk.
Er zijn tegenwoordig talloze materialen waar een trapleuning van kan worden gemaakt: hout (verschillende soorten: eiken, grenen, kersenhout of wengé enz.) , rvs, staal, touw, kunststof, aluminium.
Daarna kunt u de vorm kiezen: rond, vierkant, taps, rechthoekig, gebogen.
En natuurlijk. Ook de kleur kan een belangrijke rol spelen.

Kabel Design helpt u graag bij het bepalen van uw keuzes om uw interieur de juiste uitstraling te geven. En uw trap veiliger te maken. Bij Kabel Design staan deskundigheid en expertise hoog in het vaandel. Maar bovendien staan wij vooral ook voor veiligheid.