Klimhulp systeem gerealiseerd op de gevels van een nieuwbouwproject aan de Karel de Grotelaan te Eindhoven. Het ging om drie blokken met verschillende appartementen voor de Stichting Woonbedrijf uit Eindhoven.

Onze opdrachtgever BTL Realisatie is gespecialiseerd in groene projecten. De leidraad bij het ontwikkelen van deze appartementenblokken was dan ook duurzaam bouwen. Wij hebben voor dit project het klimhulp systeem mogen bedenken en aanbrengen. In eerste instantie hadden we een gedeelde vorm voor ogen, maar de architect had een voorkeur voor een speelsere uitstraling van het geheel. Wij hebben een aangepast voorstel gedaan en in samenwerking met de bouwonderneming, Heijmans Bouw BV, een werkbaar en uitvoerbaar plan gemaakt en uitgevoerd.

In samenspraak met verschillende partijen is zo een mooi plan tot stand gekomen. Mede door onze flexibiliteit en de gewoonte om te werken via korte lijnen heeft Kabel Design ook dit project weer tot een goed einde gebracht.

Bij dit project bestonden de dakterrassen uit een onveilige situatie. De ruimte tussen de vloer en het bakken was te groot, er is een mogelijkheid om hier onder de deur te slapen. Met de installatie van kabels van 5 mm hebben we dit op een eenvoudige en veilige manier weten op te lossen.

Opdrachtgever: Stichting Woonbedrijf te Eindhoven
Architect: Van Helmond / Zuidam architecten te Eindhoven Uitvoerders: BTL realisatie Veldhoven en Heijmans Bouw BV

Gebruikte materialen:

  • Afstandsteunen uit het Blue Wave WDS programma met
  • kabel van 4 mm
  • M8-aansluitingen voldaan
  • kabel van 5 mm