Balustrade

Balustrade2019-09-19T15:37:03+02:00
Sierhekwerk

Balustrade

Een balustrade is een hekwerk of een afzetting van een trap, raam, balkon, terras, brug, enz. Het is vernoemd naar het kenmerkende onderdeel, de baluster. Een baluster is een verticale spijl.

Functie

De functie is tweeledig: de belangrijkste functie is die van een valbeveiliging tegen naar beneden vallen. Een balkon, raam, trap, galerij of hellingbaan moet altijd voldoende afgeschermd worden om ongelukken te voorkomen. Bijvoorbeeld met een afscheiding in de vorm van een balustrade of hek. De minimale hoogte van balustrades is wettelijk vastgelegd in het bouwbesluit balustrades. Maar niet alleen de hoogte is vastgelegd, ook voor de onderlinge afstand tussen de verticale delen zijn er vastgestelde regels. Naast al deze wettelijke regels, moet een balustrade ook nog eens correct worden geplaatst. Wij van Kabel Design kunnen u hier uiteraard mee helpen en hier meer over vertellen. Een tweede functie van een balustrade is vooral een esthetische. Een balustrade met glas is transparant. En transparant staat voor weids. Voor een gevoel van ruimte en onbegrensde mogelijkheden. Het is niet voor niets dat steeds meer architecten dit integreren in hun ontwerpen.

Multifunctioneel

Een balustrade kan zowel binnen als buiten worden aangebracht en van uit verschillende materialen bestaan: roestvrijstaal, kunststof, hout, gehard glas, aluminium, polycarbonaat, enz. Bij gebruik binnenshuis van een balustrade kunt u denken aan bijvoorbeeld een vide of bij de trap. Een vide met een balustrade van plexiglas geeft een luxe uitstraling. U creëert zo transparantie en een ruimtelijk effect. Daarnaast biedt het overzicht en doorkijkmogelijkheden. Op een trap zit er bovenop de balustrade vaak een trapleuning, om het lopen op de trap makkelijker te maken. Buiten worden balustrades toegepast op balkons, terrassen, bij buitentrappen of als afscheiding.

Kabel Design helpt u graag bij het bepalen van uw keuzes, want ook voor het kiezen van een balustrade geldt dat het maatwerk is. Maatwerk dat Kabel Design levert. Niet alleen op het gebied van veiligheid, maar ook voor die uitstraling die precies bij u past. Bij Kabel Design staan deskundigheid en expertise hoog in het vaandel. Maar bovendien staan wij vooral ook voor veiligheid. Neemt u gerust vrijblijvend contact op en laat u informeren wat Kabel Design voor u kan betekenen.

Recente projecten

Ga naar de bovenkant